top of page

Diensten

01b7d6d7-2ca7-46b3-b15c-55ef8b30c674_edited_edited.jpg
1c92d528-a6d6-4260-96d7-b95b61d2d18c.JPG
image0.jpeg

Individuele therapie

Voor individuele therapie kunt u bij PraatPuur terecht voor allerhande individuele (of relationele) zorgen, al dan niet seks gerelateerd. Voorbeelden zijn: identiteitsvraagstukken (transgenderisme, non-binaire etc.), burn-out, stress, angsten, depressie, rouw, trauma’s, faalangst, onzekerheden, afkeer voor seks, zwangerschappen, soa’s, pijn bij het vrijen, erectiestoornissen, libidoproblemen, orgasmeproblemen, pornoverslaving, vruchtbaarheidsproblemen etc.

Relatietherapie

Vaak ondervinden partners moeilijkheden op een bepaald moment in hun relatie. Deze moeilijkheden kunnen gaan om problemen: in de communicatie, op seksueel vlak, door bedrog, op gebied van vertrouwen etc.
Tijdens relatietherapie wordt geluisterd naar de ervaring en de mening van alle partners. Vervolgens wordt samen gewerkt aan het herstel van de relatie.

Gezinstherapie

Bij gezinstherapie wordt samen met het hele gezin in therapie gegaan. Met de nadruk op samen. Het is namelijk zeer belangrijk dat iedereen van het gezin aanwezig is en zijn of haar visie deelt op hoe alles thuis loopt. Door in gesprek te gaan met elkaar en te luisteren naar elkaar, wordt gepoogd om het gezinsleven voor iedereen (opnieuw) zo aangenaam mogelijk te maken en om te leren omgaan met de zorgen/problemen die heersten binnen het gezin.

bottom of page